Posted by : B. D. 14 Nisan 2012 Cumartesi





Hep diyorum, bu alkol ağzınla içtiğin sürece iyi bir şey. Sonunda bilim adamları da sözüme gelmeye başladı ve alkolün yararları ile ilgili haberler ardı ardına geliyor. Bu da en son araştırma. Bira içenler daha zeki. Kaynak ne mi?? Gene kıçım değil tabi ki...

Chicago Illinois Üniversitesi'nde 40 erkek üzerinde yapılan bir araştırmadan bahsediyorum. (sayı az-bütçe kısıtlıydı herhalde) Neyse bu erkekler arasında yapılan bir testte, sorulara doğru cevap verme oranı, bira içenlerde daha yüksekmiş.  Aynı zamanda bu biraverler daha hızlıymış soruları cevaplamakta. Araştırmayı yapan Dr. Jennifer Wiley'e göre; kanda bulunan belirli oranda (tabi az-pkunu çıkarmadan) alkol yaratıcı zekayı harekete geçiriyor ve sorunlara daha farklı çözümler bulmamızı sağlıyormuş.

Aynı zamanda Bukowski, Hemingway, Cheever gibi efsane yazarların biranın yardımına çok sık başvurduğunu söylüyor araştırmacılar. Kolay değil, başyapıt yazmak, yarasın ohhh.

Bunu yazarken düşünmeden duramadım. "Alkol içmeyin üzüm yiyin" diyenler bunun için de "alkol içmeyin, arpa dıkının" derler mi acaba? Neyse olsa da içsek, şöyle soğuğundan :)




Kynk: Leggo

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © Trend Avcısı - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -